De impact van vrouwen in de IT en hoe zij het verschil maken

Door: Richard Stassen, CEO Neomax

De verhouding op de werkvloer tussen mannen en vrouwen ziet er nog altijd traditioneel uit, zo blijkt uit recente CBS-cijfers. Vrouwen werken vaker in deeltijd in vergelijking met mannen met dezelfde studieachtergrond. Het gevolg hiervan is dat vrouwen, vanwege de grote personeelstekorten, het focuspunt zijn in diverse campagnes. Met als doel hen te motiveren om meer te gaan werken. Vooral in sectoren waar ze ondervertegenwoordigd zijn, zoals techniek en de IT-industrie. De geringe aanwezigheid van vrouwen in de IT is echter onterecht en vraagt om een verandering van het stereotype beeld van IT-professionals. Vrouwen zijn wel degelijk de drijvende kracht achter IT. Waarom dat zo is, lees je hieronder.

Weg met de vooroordelen

Nog altijd zijn bepaalde sectoren én banen, vaak onterecht, doordrongen van vooroordelen. Zo geldt dat ook binnen de IT. De IT-sector wordt nog altijd geassocieerd met techniek en het programmeren van nullen en enen. Dat is natuurlijk onzin; IT is veel meer dan dat en biedt voor verschillende soorten mensen interessante functies. Helaas blijft dit feit grotendeels onbekend. En dat is zonde; niet alleen omdat diversiteit binnen organisaties in het algemeen heel waardevol is, maar ook omdat de IT-sector, net als vele andere sectoren, kampt met een groot personeelstekort. Daarom is het belangrijk om meer enthousiasme voor IT te creëren onder allerlei doelgroepen. Het is tijd om te erkennen dat IT geschikt is voor iedereen, ook zeer zeker voor vrouwen.

De kracht van vrouwen

Naarmate automatisering zich steeds verder ontwikkelt in de wereld, worden er in allerlei sectoren handmatige handelingen vervangen door geautomatiseerde processen. Juist op het gebied van IT. Deze verschuiving maakt de menselijke factor in de sector nog belangrijker. Dat geldt met name voor eindgebruikersondersteuning. Dit valt of staat met het goed oplossen van IT-problemen van gebruikers, waarbij irritaties soms hoog op kunnen lopen en mensen het probleem het liefst zo snel mogelijk opgelost zien. Goede eindgebruikersondersteuning vereist daarom een persoonlijke aanpak en skills zoals goed kunnen luisteren, innemend en rustig zijn en vooral niet oordelen. Eigenschappen die – om in stereotypen te spreken – vaak aan vrouwen worden toebedeeld. Deze zogeheten ‘female touch’ is een kracht die zeer ten goede komt bij het oplossen van situaties die zich voordoen binnen IT-eindgebruikersondersteuning. Je komt immers met allerlei soorten mensen in aanraking, waardoor het hebben van een divers team waardevol is.

Focus op vaardigheden

Maar dat eindgebruikersondersteuning een integraal aspect is van IT, is nog niet altijd even bekend. Al helemaal niet dat vrouwen in de praktijk op dit gebied soms al de voorkeur genieten én daar flink (lees beter) voor betaald krijgen. Het is daarom belangrijk dat er meer zichtbaarheid in en bekendheid over de mogelijkheden van het IT-vak komt. Zowel onder IT-werkgevers, -detacheerders en -opleidingsverantwoordelijken als onder vrouwen zelf. Het is onze verantwoordelijkheid om ons te realiseren én vervolgens aan vrouwen te laten zien dat er binnen de IT talloze functies zijn waarbij de stereotype vrouwelijke kwaliteiten waarde bieden. Sterker nog, waarbij ze hun kenbare vaardigheden kunnen benutten. Richt als werkgever jouw vacatures daarom meer op de skills die nodig zijn om bepaalde IT-functies uit te voeren. Op deze manier baan je een weg vrij voor allerlei soorten mensen met diverse achtergronden om een carrière in de IT te overwegen.

Nieuwe perspectieven: de invloed van vrouwen omarmen

De meerwaarde van vrouwen binnen de IT is niet een onontdekt goed. Er zijn gelukkig meerdere IT-bedrijven die juist het aantrekken van vrouwen prioriteren, omdat ze de waarde ervan inzien voor eindgebruikersondersteuning. Zo brengt het meer diversiteit op de werkvloer én geeft het een frisse blik op problematiek. Toch kan nóg meer focus hierop geen kwaad. Zeker niet in tijden waarin er in allerlei sectoren veel vraag is naar vrouwen en hun werkverwachting toeneemt. Het is van belang dat de sector laat zien wat de charme van een baan in de IT is en wat voor kansen er liggen. Laat vrouwen het verschil maken in de IT en maak ruimte voor nieuwe inzichten en zienswijzen in een nog overwegende ‘mannenwereld’.