Talking Perspectives #1 | Ruth (IT Trainee)

In de serie Talking Perspectives vragen we IT-trainees om hun ervaring te delen van de Neomax Academy. Vanuit welk perspectief beleven zij de Academy? Om het antwoord te krijgen op die vraag is IT-Trainee Ruth vandaag aan het woord.

Hoe zijn IT & persoonlijke ontwikkeling in balans voor jou op de Academy?

Naast het werken aan de IT skills, die ik nog niet heb, werk ik ook aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Je kan geen succesvolle carrière switch maken zonder ook aan jezelf te werken. De Academy geeft genoeg handvaten mee om aan jezelf te werken. Ik heb echt naar mij zelf leren kijken en mijn eigen sterke en minder sterke punten beter in kaart weten te brengen. Het is op de Academy een goede afwisseling, iedere lesdag brengt weer iets nieuws!

Diversiteit is bij de Academy een belangrijke waarde: hoe heb jij hier je steentje aan bij kunnen dragen?

Ik ben in Nederland geboren en getogen, in het verre oosten (lees Twente), een typisch Nederlandse (Twentse) vrouw, al bestaat die niet naar mijn mening. Ik draag bij aan de diversiteit op de Academy. De Academy is immers opgericht om meer vrouwen in de IT te krijgen, meer diversiteit te binnen de sector te creëren. En ik ben dan ook juist een vrouw die de IT in wilt. Ik ben misschien wel op gegroeid in Nederland, maar ik heb veel van de wereld gezien en geleerd. Ik heb op meerdere plekken in het buitenland gewoond vanaf een jonge leeftijd, en kijk dus met open ogen naar de mensen om mij heen.

Hoe bereid jij jezelf goed voor (of wordt je voorbereid) om straks goed te kunnen starten bij een servicedesk?

De trainingen tijdens de Academy geven je een hele goede basis voor als je straks start bij een servicedesk. Daarnaast krijg je ook hele handige tools om verder zelf te leren. Zelf ben ik erg nieuwsgierig en leer ik graag nieuwe dingen, dus ik zoek vaak ook zelf dingen uit en maak veel gebruik van Microsoft Learn. Ik vind het heel leuk om te leren en dingen uit te vogelen.

Kun je vertellen hoe de sfeer in de Academy is?

De sfeer in de Academy is super gezellig en de trainingen maken het ook leuk. Iedereen zit in het zelfde schuitje en we zijn allemaal met iets nieuws begonnen. Dit is in het begin nog wel een beetje eng hoor. Tijdens de Academy wordt het ook alleen maar gezelliger, omdat je als groep echt naar elkaar toe groeit.

Tot slot, wat zijn je toekomstplannen?

Ik wil graag carrière maken in de IT, maar welke kant ik op wil gaan weet ik nog niet helemaal. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden en helpt de Academy ook om die keuze wat makkelijker te maken voor mij.