Vier op de tien managers verkiezen extra vrije dag boven bedrijfsuitje

Ruime meerderheid zit niet te wachten op bedrijfsuitje met overnachting

Naarden, 13 februari 2024 – Ruim vier op de tien managers (41%) verkiezen een extra dag vrij boven een bedrijfsuitje. Dit geldt vaker voor managers en beslissers op het gebied van ICT (50%) dan hun non-ICT collega’s (39%). Dat blijkt uit onderzoek van IT-detacheringsbureau Neomax|Olgreen onder 504 managers/(mede)beslissers in organisaties met meer dan 200 kantoormedewerkers. Ruim de helft (51%) is van mening dat bedrijfsuitjes onder werktijd georganiseerd moeten worden.

Kamer delen tijdens bedrijfsuitje zorgt voor ongemak

Een bedrijfsuitje kan op heel veel verschillende manieren: een borrel, dagje weg of zelfs een heel weekend of workaction. Managers staan niet per se te springen om bedrijfsuitjes met een overnachting, blijkt uit de cijfers. Zo geven zes op de tien (57%) aan uitjes met overnachtingen liever over te slaan. Een kamer delen met collega’s vinden managers nog ongemakkelijker. Bij de helft (51%) stuit het idee van een kamer delen tijdens bedrijfsuitjes op ongemak.

Vriendschap op de werkvloer

Desondanks staan managers wel open voor persoonlijk contact met collega’s, al is er sprake van een dunne lijn tussen een professionele en persoonlijke band met collega’s. 38 procent van de managers houdt de relatie met collega’s bewust strikt zakelijk. Toch staat een ongeveer even grote groep hier anders tegenover. 41 procent kijkt voorbij de kantoormuren en nodigt collega’s gerust uit in hun persoonlijke omgeving. En ruim een kwart (27%) van de managers bestempelt collega’s zelfs als vrienden.

Lisette Kalmeijer, CCO bij Neomax|Olgreen: “Dat een groot deel van de managers een vrije dag verkiest boven teambuilding, vind ik verbazingwekkend. Onderlinge verbinding met collega’s is mijns inziens essentieel. Natuurlijk is het een persoonlijke overweging in hoeverre je werk en privé in elkaar laat overgaan, maar als manager moet je je als geen ander beseffen dat een goede sfeer in het team van cruciaal belang is voor succes. Om dit te realiseren, is het noodzakelijk dat je een band opbouwt met collega’s en hier ook in investeert. Alleen zo bevorder je vertrouwen, open communicatie en een prettige werkomgeving. Een meerdaagse activiteit met je team bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat de beste ideeën en energie vrijkomen. Dat draagt weer bij aan effectieve samenwerking, productiviteit en het algehele welzijn van je team.”

 

Benieuwd naar het complete onderzoek?

Vul je gegevens in en download gratis ons onderzoeksrapport: vriendschappen & romances.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden