Soft boven hard skills

Het stoffige imago dat ICT heeft is waarschijnlijk nog steeds één van de redenen dat vrouwen IT-banen niet bovenaan hun lijstje hebben staan. Een beeld wat niet meer van deze tijd is. De cijfers liegen er ook niet om: slechts 16 procent van onze IT-professionals is vrouw; veel te weinig vinden wij. Maar volgens het onderzoek, uitgevoerd door ICTerGezocht, lijkt het aantal voorzichtig toe te nemen.

Het moge duidelijk zijn; IT is echt niet alleen weggelegd voor mannen, juist vrouwen zijn in staat om veel te investeren in de relaties met klanten. De zogeheten soft skills zijn hierbij onmisbaar, hiermee kunnen vrouwen hét onderscheid maken in deze mannenwereld. En gezien de groeiende vraag naar IT-ers biedt dit juist kansen voor vrouwen. Daarom zijn wij op zoek naar vrouwelijke toppers, hbo of wo afgestudeerd, die een carrière in de IT wel zien zitten.

Balans

Wij stimuleren diversiteit op de werkvloer. Daarom bieden wij getalenteerde vrouwelijke professionals een traineeship aan waarmee zij binnen no-time meedraaien in de IT-wereld. Vrouwen die altijd al een carrière in de IT geambieerd hebben of die momenteel niet op de juiste plek zitten, kunnen zich bij Neomax volledig laten omscholen. In drie maanden worden zij opgeleid tot volwaardige IT’er, waarbij ze verschillende trainingen krijgen, certificaten halen en vijf dagen per week actief meewerken binnen de organisatie. Na deze periode is het mogelijk om als starter aan de slag te gaan voor toonaangevende projecten bij topbedrijven.

Evenwicht in de IT

Speciaal voor de vrouwelijk toppers die zich willen laten omscholen tot volwaardige IT-professional maar nog een hoop vragen of twijfels hebben, organiseren wij een High Tea op zaterdag 7 maart, tussen 15:00 en 17:00, aanstaande bij Mama Kelly in Amsterdam. Ga voor meer informatie en aanmelden naar werkenbijneomax.nl Wil je meer informatie over de vacature of wil je direct solliciteren, dan verwijzen we je graag door naar deze pagina