In deze bizarre tijd probeert iedereen, waar het kan, zijn of haar werk zo goed en efficiënt mogelijk te blijven voortzetten. Bij ons is dat niet anders en houden ons daarbij aan de richtlijnen van de overheid en werken wij bijna allemaal vanuit huis. Zo ook onze IT-professionals.

Onze IT-professional Joost vertelt hoe hij het thuiswerken ervaart: “Het is natuurlijk een hele bizarre situatie maar ik probeer eigenlijk mijn dag zo ‘normaal’ mogelijk te laten verlopen. Ik sta op rond dezelfde tijd, ik houd mijn ochtendrituelen en start mijn dag op hetzelfde moment als dat ik op kantoor zou doen. Het enige wat ik nu anders doe is dat ik door mijn ontbrekende reistijd, nu tijd over heb om in de ochtend wat sportoefeningen te doen. Wat ook een goede tip is: kleed je aan alsof je naar je werk gaat! Als je in een trainingsbroek gaat zitten ga je toch onbewust wat minder productief zijn.

 

Kleed je aan alsof je naar je werk gaat!

Om ervoor te zorgen dat ik thuis optimaal kan werken heb ik ook wat spullen van kantoor geleend zoals een toetsenbord en een tweede scherm, dat was geen probleem! Tot slot ga ik in mijn pauze nog wel even een stukje lopen om toch wat frisse lucht te krijgen, dat is ook wel belangrijk. Dit hou ik nog wel een tijdje vol, maar ik hoop wel snel weer naar kantoor te mogen. Ik mis toch wel de gezelligheid van collega’s om me heen. Die ga je nu pas echt waarderen!”

Uitdaging
Neomax doet er alles aan om haar klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Gelukkig kunnen veel werkzaamheden remote worden uitgevoerd en staan onze IT-professionals, zoals Joost, voor je klaar. Denk hierbij onder andere aan problemen met computers, het in gebruik nemen van een videoconference, installatie van de thuiswerkplekken, upgrades, serverproblemen, verbindingen en telefonie.