Marieke Veenstra versterkt directieteam Neomax als talent & development director

12 juni 2023 – IT-detacheerder Neomax heeft Marieke Veenstra (44) benoemd tot talent & development director. Vanaf 1 juni versterkt Veenstra het directieteam van de IT-detacheerder. In haar nieuwe rol is ze verantwoordelijk voor acquisitie, groei en ontwikkeling en behoud van talent. Om zo de betrokkenheid en werkgeluk te verhogen en uitstroom te minimaliseren.

Eerst de mens, dan de business
De afgelopen vijftien jaar heeft Veenstra haar sporen verdiend op het gebied van leiderschap en talentontwikkeling. Sinds augustus 2022 is ze al interim bij Neomax betrokken. Eerder werkte ze ruim tien jaar bij marketingbureau Maxlead, waar ze verantwoordelijk was voor het opzetten en aansturen van diverse businessunits. In deze rol hield ze zich ook bezig met talentontwikkeling en persoonlijke groei van medewerkers. Ook startte ze een eigen adviesbedrijf op het gebied van leiderschap en medewerkersbetrokkenheid. Veenstra’s missie komt sterk overeen met die van Neomax: de mens staat altijd centraal. Vanuit die overtuiging zal ze zich gaan bezighouden met de groei van de IT-detacheerder en het optimaliseren van het hiring proces.

Veenstra over haar nieuwe aanstelling: “Mensen in hun kracht zetten vind ik het allerleukst om te doen. Om ze te zien groeien en ze met energie hun werk te zien uitvoeren. Dat gebeurt pas als ze op de juiste plek zitten, waar ze hun talent kunnen inzetten en competenties verder kunnen ontwikkelen. Bij Neomax staat de relatie boven de transactie, tegelijkertijd is er sprake van een enorme groeiambitie. Die combinatie zie je niet vaak en dat spreekt mij erg aan. Veel organisaties zijn erg ambitieus maar leggen de nadruk op recruitment. Daarbij vergeten ze het stuk behoud en ontwikkeling van huidige medewerkers. Neomax begrijpt dat je de mens op één moet zetten om te kunnen groeien. Ik kijk er enorm naar uit om de talentontwikkeling naar een hoger niveau te tillen en samen met het team Neomax de beste werkgever van Nederland te maken.”

Richard Stassen, CEO van Neomax: “Ik ben heel blij om Marieke te verwelkomen in ons directieteam. Bij een organisatie waar de mens het verschil maakt, mag een talent & development director niet ontbreken. Mariekes ervaring op het gebied van talentontwikkeling en haar visie wat betreft de focus op medewerkers en vanuit daar businessgroei realiseren, sluit perfect aan bij de waarden van Neomax. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Marieke de juiste persoon is om deze rol te vervullen. De afgelopen maanden hebben we al prettig samengewerkt en ik kijk enorm uit naar de nieuwe stappen die we de komende periode samen gaan zetten.”