Solliciteren in deze tijd? Bij Neomax kan dat nog steeds

Bij Neomax proberen we de impact van het coronavirus zo goed mogelijk op te vangen en een modus te vinden waarbij we onze werkzaamheden verder kunnen voortzetten. Daarbij; IT was, is en blijft het kloppend hart van elke organisatie. Recruitment draait dus gewoon door. Social distancing maakt het momenteel onmogelijk om potentieel nieuwe collega’s face-2-face te spreken. Dit proberen wij zoveel mogelijk op te vangen met videocalls via de telefoon, Zoom of Skype.

Team neomax - Quinten

Quinten, recruiter bij Neomax; “Ik denk dat de belangrijkste stappen in het recruitmentproces zich goed lenen om remote te doen. Denk aan de kennismaking, het technische gesprek en het tekengesprek. Het enige wat ik zelf lastig vind is het vinden van “de klik” tussen de persoon en recruiter. Elkaar virtueel in de ogen kijken is toch heel anders dan fysiek. Echter, het toetsen en uitvragen van de hard- en softskills zijn prima remote te doen.

Elkaar virtueel in de ogen kijken is toch heel anders dan fysiek

Op het moment dat de muren thuis op mij afkomen heb ik nog de mogelijkheid naar het kantoor te gaan. Als ik daar een remote gesprek voer met een kandidaat geef ik ook een rondleiding om toch nog een klein beetje sfeer door te geven. Ook is het mogelijk een persoon toe te voegen aan de calls. Soms voeg ik een accountmanager of regiomanager toe aan de conversatie om zo de kandidaat ook kennis te laten maken met andere personen. Op deze manier kom je er goed achter of ze passen binnen de bedrijfscultuur. Tot slot is het voeren van sollicitatiegesprekken in een joggingsbroek ook een fijne bijkomstigheid.”

Bekijk onze actuele vacatures om direct te solliciteren!